Bize Ulaşın

Emlak Gündem

İstanbul – Bahçelievler Kentsel Dönüşümün Biran Önce Başlamasını İstiyor..

Bahçelievler ilçemiz İstanbul da nüfusun en kalabalık olduğu semtlerden biridir. İlçemiz de çok fazla kentsele girmesi gereken binalar bulunmaktadır.

yapihaber

Gönderi

Tarih:

Areda Survey tarafından gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm araştırmasına göre, 2.440 kişinin katılımıyla yapılan ankette Türk halkının yüzde 65,6’sı kentsel dönüşümü desteklemekte, yüzde 34,4’ü ise kentsel dönüşüme destek vermemektedir. Bu sonuçlar, kentsel dönüşüm konusunda toplumun görüşlerinin çeşitlilik gösterdiğini göstermektedir. Destekleyenlerin çoğunlukta olduğu bir oranla birlikte, desteklemeyenlerin de önemli bir kesimi bulunmaktadır.

Ancak geldiğimiz noktada Bahçelievlerin özellikle Şirinevler, Bağcılar, Siyavuşpaşa, Yenibosna bölgelerinde eski binalar fazla sayıda bulunmakta. Hernekadar belediye desteğini sunsada kentsel dönüşüm çok yavaş ilerlemektedir. Aynı zamanda Riskli yapılar için yıkım kararlarıda yavaş yavaş mülk sahiplerine iletilmektedir.

Yaptığımız bir ropörtajda Şirinevler bölgesinde oturan vatandaşlarımızdan Doğan AK şunları iletti;

“Bahçelievler ilçemiz İstanbul da nüfusun en kalabalık olduğu semtlerden biridir. İlçemiz de çok fazla kentsele girmesi gereken binalar bulunmaktadır. Benim dairem Şirinevler’de bulunuyor binamız çok eski ve yıpranmış her katta 4 daire bulunuyor ve 7 katlı bir binadır. Geçtiğimiz günlerde evimizin riskli olduğu ve 70 gün içerisinde evimizi boşaltmamız gerektiği bizlere söylendi.

Binamız herhangi bir müteahhit ile anlaşmadı ve toki ile de görüşme sağlanamıyor. Bizlere 5000 tl ye kadar kira yardımı yapılacağı söyleniyor fakat bugün şirinevler 3+1 daire kiralamak istersek en az 12.000 tl’ye ihtiyacamız oluyor. Ayrıca bugün bu binaların yıkılması ile müteahhitlere para ödeyemeyecek aileler tamamen mağdur pozisyona geçmekte. Binamız zaten 7 katlı müteahhitin daha fazla kat çıkabilmesine izin yok o yüzden daire maliyetlerini hane halkları nasıl ödeyeceğini kara kara düşünüyor. Süreçte bizlerde mağdur olmak istemiyoruz. Belediyemiz daha önce hane başına 250.000 tl yardım edeceğini açıklamıştı fakat herhangi bir gelişme yok. Bizlere evleri boşaltmamız söyleniyor ama nasıl yapacağımızı bilmiyoruz.” dedi

Devamını Oku
Reklam
Tıkla Yorum Yap

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar