Bize Ulaşın

Kentsel Dönüşüm

“Türkiye’nin en güvenli ve deprem beklenen illerini Ahmet Ercan yeni bir paylaşımla detaylı bir şekilde açıkladı.”

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Türkiye’nin deprem açısından en güvenli 21 ili açıklamasının ardından ülkemizin..

yapihaber

Gönderi

Tarih:

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Türkiye’nin deprem açısından en güvenli 21 ili açıklamasının ardından ülkemizin gelebileceği en büyük depremler ve etkilenecek şehirler hakkında bilgi verdi. Ercan’ın paylaşımına göre, Türkiye sınırları içinde en büyük deprem riski taşıyan il Ağrı olarak belirlendi.

ERCAN’DAN YENİ PAYLAŞIMLAR

Ahmet Ercan’ın açıklamalarının yankısı sürerken, Ercan’dan yeni paylaşımlar geldi.

Ercan, yeni paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi:
“İki gündür abc sırasına göre her ilin deprem çekincesini açıklıyorum. Ancak kimi yurttaşlarca, anlaşılmayıp yanlış yorumlanıyor. Verilen büyüklük il merkezi için değil, tüm il için beklenen en büyük deprem (deprem riski). Beklediğim, öngördüğüm, uyardığım, kestirdiğim deprem değil.

Eğer M<6,5 ise o il içinde yıkıcı büyük bir deprem beklenmediğini, ilin ilçeleriyle güvenli olduğunu gösterir. Bazan il merkezinde beklenen deprem büyüklüğü, il kapsamında beklenen depremden küçük olabilir.

Söz gelimi, Adana içinde beklenen en büyük deprem M6,4’dür. Ancak Adana ilinde beklenen en büyük deprem M7,1’dir.

Deprem odağı yaşadığınız ilde olmasa bile, yer sarsıntıları sizin ilinizin altından geçecek, yapınızı sarsacaktır. Etkilenmeniz, depremin işleyişine, yer-yapı ilişkisine bağlı olarak değişecektir. Depremde en yıkıcı olan yer-yapı sarsıntı sıklığı örtüşmesidir (rezonans).

Bu örtüşmeyi deprem olmadan jeofizik mühendisleri ölçebilir.”

Devamını Oku
Reklam
Tıkla Yorum Yap

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar