Bize Ulaşın

Bilgi Bankası

Kiralık ev arayanlar dikkat! Paranızı sahtekarlardan koruyun!

Emlak sitelerinde sahte hesap açan ev sahipleri kiralık ev görmek isteyen vatandaşlar üzerinden haksız kazanç sağlamaya başladı. Durumu fark etmeyen kiracıların ödedikleri kapora ise karşılıksız kalıyor. Bütçelerine uygun ev bulmakta zorlanan kiracı …

yapihaber

Gönderi

Tarih:

Emlak sitelerinde sahte hesap açan ev sahipleri kiralık ev görmek isteyen vatandaşlar üzerinden haksız kazanç sağlamaya başladı. Durumu fark etmeyen kiracıların ödedikleri kapora ise karşılıksız kalıyor.

Bütçelerine uygun ev bulmakta zorlanan kiracı adayları kirası biraz düşük bir ev ilanı gördüklerinde bir daha bulamam düşüncesi ile istenen kaporayı hemen verme eğilimine giriyor. Vatandaşların ev bulamam korkusu ise üçkağıtçıların ekmeğine yağ sürüyor.

Bilinen emlak siteleri üzerinden sahte hesap açan sözde ev sahipleri söz konusu eve yoğun talep olduğunu söyleyerek evi kiracı adayına göstermeden kapora istiyor. Buldukları evin uygun kirasına aldanan vatandaşlar ise fırsatı kaçırmak istemedikleri için istenen kaporayı vermeye kolaylıkla ikna oluyor.

Yüzde 25 zam sınırı süresi bitmeden uygun bir kira sözleşmesi yapmaya çalışan vatandaşlar bu kez de kapora tuzağına düşmeye başladı. Bilinen siteler üzerinden iletişim kurarak, kiracı adayı ile sosyal medya üzerinden yazışan ve konuşan sahte ev sahipleri göstermedikleri hatta olmayan evler için kapora ücreti istiyor. Kaporayı alan dolandırıcılar ise bir süre daha iletişimi sürdürerek ileri bir tarih için ev gösterme tarihi randevusu veriyor. Uzman ev arayan vatandaşları söz konusu evi görmeden, bir sözleşme yapmadan ödeme yapmamaları konusunda uyarıyor.

Devamını Oku
Reklam
Tıkla Yorum Yap

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar