Bize Ulaşın

Kentsel Dönüşüm

Depremin merkez üssünde, yeni konutlar inşa ediliyor!

KAHRAMANMARAŞ’ın Elbistan ilçesinde depremzedeler için inşa edilen konutların yapımı sürüyor.

yapihaber

Gönderi

Tarih:

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, incelemelerde bulunduğu temeli atılan konutların inşaatının yaklaşık yüzde 70’inin tamamlandığını belirtti ve “Yerel idare olarak buranın yaşam alanına dönüşmesi için sosyal donatıları, yolları, çevre düzenlemeleri, altyapısal ve diğer ihtiyaçları karşılamak üzere kendimizi konumlandırdık” dedi.

6 Şubat’ta meydana gelen ikinci depremin merkez üssü olan Elbistan’da, depremde evleri yıkılan ve ağır hasarlı olanlara teslim edilecek konutların inşaatı halen devam ediyor. İnşaatın büyük ölçüde tamamlandığı konutlarda yapılan incelemelerde, Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, yaklaşık 20 bin bağımsız bölümün kaybedildiğini ve ortalama 4 kişilik bir aile hesaplamasıyla 80 bin nüfusun barınma alanının yenilenmesi gerektiğini ifade etti.

Bu nedenle, barınma sorununun hızla çözüme kavuşturulması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla çalışmaların başladığını belirten Gürbüz, Karaelbistan Mahallesi’nde temeli atılan konutların inşaatının büyük ölçüde tamamlandığını açıkladı.

Gürbüz, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ, İller Bankası ve Emlak Konut yetkilileri buraya geldiler. Depremin hemen ardından en sağlam zeminler tespit edilerek temeller atıldı. Şu anda hamdolsun yaklaşık yüzde 70 oranında tamamlanmış binalarımız var. Kasım ayı gibi bazı konutları teslim etmeyi hedefliyoruz.”

“Karaelbistan Mahallemizde yaklaşık 4 bin 12 konut ve Elbistan genelinde 10 bin bağımsız bölüm yapılacak. Bunlar çok katlı binalar. Ayrıca kırsal mahallelerdeki yaklaşık 800 adet konut da hızla ilerliyor. Orada da yaklaşık yüzde 50’lik bir ilerleme kaydettik. Bir kısmı Kasım ayından itibaren hak sahiplerine teslim edilecek. Ardından önümüzdeki yılın 6. ayına kadar, Elbistan’da şantiyesi kurulmuş ve temeli atılmış tüm yapılar, toplu konutlar teslim edilmiş olacak.”

“Toplamda 10 bin konut, vatandaşlarımıza sosyal donatılarıyla beraber en iyi şekilde teslim edilecek. Yerel idare olarak, buranın yaşam alanına dönüşmesi için sosyal donatıları, yolları, çevre düzenlemeleri ve altyapısal ihtiyaçları karşılamak üzere kendimizi konumlandırdık.” şeklinde konuştu.

Devamını Oku
Reklam
Tıkla Yorum Yap

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar