Bize Ulaşın

Emlak Gündem

Kiralık konut sıkıntısına yönelik olarak, kullanılmayan ofis alanları konutlara dönüştürülecek.

Sosyal Medya'da Paylaş

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde gerçekleştirilen ayarlamayla, kullanılmayan boş ofis alanlarının uygun koşullara sahip olanları için, toplam konut oranının yüzde 50’yi geçmemek üzere dönüşüm yapılabilmesine dair belediye meclislerinin karar alabilmesine olanak sağlanmıştır.

yapihaber

Gönderi

Tarih:

Sosyal Medya'da Paylaş

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından oluşturulan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde Yapılan Değişiklikler Hakkında Yönetmelik, bugünkü Resmî Gazete’de duyuruldu.

Bakanlık kaynaklarına göre, bu güncelleme kapsamında Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği içinde yer alan “4 kat ve üstü” konut binalarında kapalı çıkma yapılmaması kuralı, “7 kat ve üstü” binalar için yeniden düzenlendi. Bu sayede küçük parsellerde daha işlevsel bina tasarımlarının oluşturulabilmesi amaçlandı.

Ayrıca, yapı emniyeti önlemleri de alındı; bu bağlamda, “kapalı çıkma yapılan binalardaki tüm sütunların birbirlerine, her iki yönde kirişlerle bağlanması” ilkesi benimsendi. Diğer yandan, 3 katı aşmayan binalarda, geleneksel yapı anlayışına uygun ve daha ferah mekanlar yaratılabilmesi için kat yüksekliklerinin 4 metreye kadar artırılmasına izin verildi. Kovid-19 pandemisi nedeniyle ofis kullanımının düşmesi ve konut ihtiyacının artması dikkate alınarak, kullanılmayan boş ofis alanlarına yönelik düzenlemeler de yapıldı.

Bu doğrultuda, 1 Temmuz 2023 tarihinden önce ofis veya büro amaçlı yapı ruhsatı alarak inşasına başlanmış veya kullanma izni verilmiş olan yapılarda, 1 Temmuz 2024‘e kadar sonuçlanmak üzere, parselin tamamında konut kullanım oranı yüzde 30’u aşmayacak şekilde kullanım amacı değişikliği için tadilat ruhsatı düzenlenebilecek. Bu oran, belediye meclisi kararıyla yüzde 50’ye kadar yükseltilebilecek.

Benzer Haber  Ev Kiralarken Sahte İlanlara Dikkat
Devamını Oku
Reklam
Tıkla Yorum Yap

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam

Çok Okunanlar