Bize Ulaşın

Emlak Gündem

Küresel salgın sürecinde arsa ve tarla talebindeki artış, hız kesmeden sürüyor.

Sosyal Medya'da Paylaş

Arsa ve tarlaya pandemi sonrası artan ilgi, konut fiyatlarının yükselmesiyle hız kesmeden devam ediyor. Artan fiyatlar nedeniyle ev alamayanlar arsa ve tarlaya yöneliyor. Yılın ilk yarısı konut satışları yüzde 22 gerilerken, arsa ve tarla satışları ise arttı. 

yapihaber

Gönderi

Tarih:

Sosyal Medya'da Paylaş

Koronavirüs salgını sonrasında artan müstakil yaşam talebi, arsa ve tarla satışlarında büyük bir artışa sebep oldu. Bu eğilime ek olarak konut fiyatlarının da yükselmesi, ev almayı hayal kuranların arsa alımına yönelmelerine neden oldu. Arsa alımının daha düşük bütçeli yatırım fırsatları sunduğu için geniş bir kesimin dikkatini çekti.

Hürriyet gazetesinden Gülistan Alagöz’ün haberine göre, yılın ilk altı ayında konut satışları geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 22.1 düşüşle 565 bin 779 olarak gerçekleşti. Buna karşın, İstanbul Gayrimenkul Değerleme verilerine göre ofis, dükkân, arsa ve tarladan oluşan konut dışı gayrimenkul satışları 800 bine yaklaştı ve bunun büyük çoğunluğunun arsa ve tarla satışları olduğu düşünülüyor.

İstanbul Gayrimenkul Değerleme (İGD) Yönetici Ortağı Dr. Ahmet Büyükduman, son iki yılda arsa yatırımlarının konut yatırımlarını geride bırakmasını pandemi sürecinin müstakil yaşama olan ilgiyi artırması ve uzaktan çalışma pratiğinin yaygınlaşmasına bağlıyor. Bu durum, bazı iş kollarında fiziksel mekana bağlı kalmadan çalışabilenlerin daha düşük yaşam maliyetine sahip bölgelere yönelmesiyle birlikte, gelecekte de devam edeceği öngörüsünde bulunan yatırımcıların kırsal alanlarda arazi yatırımlarına yönelmelerini sağlamış görünüyor. Aynı zamanda, yüksek enflasyon ortamında birikimlerin değerini koruma eğiliminin de gayrimenkule olan ilgiyi artırdığını ve hızla yükselen konut fiyatlarının bazı kesimler için ulaşılamaz hale gelmesi nedeniyle daha küçük birikimlerin arazi yatırımlarına yönelmesine yol açtığını belirtiyor.

Devamını Oku
Reklam
Tıkla Yorum Yap

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam

Çok Okunanlar