Bize Ulaşın

Bilgi Bankası

İnşaat Sahası Çalışanları İçin En Sağlam Akıllı Telefonlar

Cep telefonu, uzaktan çalışanlar için kişisel bir cihazdan çok daha fazlası haline geldi. JB Knowledge’in 2020 İnşaat Teknolojisi raporunda , ankete katılan inşaat sektörü çalışanlarının yüzde 93’ü akıllı telefonlarını iş için kullandı.

yapihaber

Gönderi

Tarih:

Mobil uygulamalar patladı ve telefon, iş ilerlemesini belgelemek, proje planlarına erişmek, sevkıyat ve bordro için üretkenliği artıran araçlara erişim sağlıyor. Bu cihazların işlevselliği, termal görüntüleme teknolojileri, bir iç mekan hava kalitesi sensörü ve lazer destekli ölçüm içeren Cat S61 gibi cihazlarla genişlemeye devam ediyor. Hata yapmayın – akıllı telefon şantiyede kritik bir araçtır.

Sektördeki 7,5 milyon işçinin çoğu, zamanının önemli bir kısmını sahada geçiriyor, çoğu zaman yüksekte çalışıyor ve geleneksel bir güç kaynağına erişimi yok. İnşaat saha çalışanlarının bir akıllı telefondan bekledikleri şey, su geçirmez, darbeye dayanıklı, düşmeye dayanıklı, uzun ömürlü bir bataryaya sahip olmasıdır.

Cep telefonlarının üçte birinden fazlasının kullanım sırasında hasar gördüğü düşünülürse 1 , dayanıklı akıllı telefonların iş sahasında yolunu bulması şaşırtıcı değil. Caterpillar’a göre mobilite genelinde kendi cihazını getir trendi, çalışanların özelliklerini iş için kullanabilecekleri beklentisiyle kendi seçtikleri ahizeyi satın almalarını sağlıyor.

Endüstri standardı derecelendirme sistemi, alıcıların en iyi giriş korumasına sahip cihazları belirlemesine yardımcı olur. IP68 derecesi, cihazın toza, kire ve kuma dayanacak kadar uygun olduğu ve otuz dakikaya kadar maksimum 1,5 m derinliğe kadar su altında kalmaya dayanıklı olduğu anlamına gelir. IP69 derecesi aynı zamanda yüksek basınçlı, yüksek sıcaklıkta jet spreylere, buharlı temizlemeye veya yıkamalara da dayanabilir.

Alıcıların akıllı telefonları değerlendirmek için kullanabilecekleri bir diğer standart, Savunma Bakanlığı tarafından geliştirilen test ekipmanı için askeri şartnamelere dayanmaktadır. IP derecelendirmelerinin ötesinde bir sağlamlaştırma düzeyi göstermek isteyen üreticiler, ürünlerinin dayanıklılığını doğrulamak için MIL-STD-810 standardına göre çevresel laboratuvar testleri gerçekleştirebilir.

İnşaat saha çalışanları için bir diğer kullanışlı özellik ise direkt güneş ışığında okunabilen bir ekrandır. Cat S42’nin süper parlak 5,5″ HD+ 18×9 ekranı buna izin verir ve çizilmeye dayanıklı Corning® Gorilla® Glass ile korunur. Dokunmatik ekranı ıslak parmaklarla veya eldiven giyilerek kontrol edilebilir.

Pil ömrü, sahadayken önemlidir. Ocak 2020’de tanıtılan Samsung XCover Pro, telefonun iş günü başlar başlamaz açılmasını ve 4.050 mAh pilin gün bittikten sonra bile uzun süre dayanmasını sağlamak için pogo pimli şarj desteği ve üçüncü taraf şarj istasyonlarıyla uyumluluk içerir. Cat akıllı telefonlarında ayrıca, tipik bir günlük kullanımın çok ötesinde güçte kalan piller bulunur.

DEĞERLİ İŞ VERİLERİNİN KORUNMASI

Verizon’un  Mobil Güvenlik Endeksi gibi raporlar, küresel olarak şirketlerin karşı karşıya olduğu tehditlerin ayrıntılarını verir. Verizon’a göre, bir şirketin cihazlarının güvenli olduğundan emin olmak için atabileceği ilk adımlardan biri mobil güvenlik değerlendirmesi yapmaktır. Doğru ağ güvenliği, cihaz yönetimi ve mobil tehdit savunması, hassas materyalleri ve bilgileri güvenli ve yanlış ellerden uzak tutmanın anahtarıdır. Samsung Knox gibi çözümler,   iş açısından kritik bilgilerin izinsiz girişlere, kötü amaçlı yazılımlara ve diğer tehditlere karşı korunmasını sağlamak için donanım destekli koruma, veri izolasyonu ve şifreleme ile önyükleme ve çalışma zamanı koruması gibi gelişmiş güvenlik özellikleri sunar.

Cat’in sağlam akıllı telefonları, Google’ın Android Enterprise (AE) özellik setini destekler. İşletmeler, bu araçları bir kurumsal mobilite yönetimi (EMM) çözümüyle birlikte kullanarak çalışanlarının iş için kullandıkları cihazları yönetebilir. Bu, hassas verilerin güvenliğini sağlamayı ve üretkenliği en üst düzeye çıkarmak için cihazların doğru şekilde kurulmasını sağlamayı içerir. Cat ayrıca SOTI MobiControl, VMware Workspace One (Airwatch), IBM MaaS360, Mobile Iron ve 42Gears Sure MDM gibi önde gelen EMM çözümleriyle provizyon testleri yürütür.

5G İNŞAAT DÖNÜŞÜYOR

5G, ilk olarak Nisan 2019’da piyasaya sürülen 5. nesil mobil hücresel iletişimdir. Daha yüksek veri hızları, daha fazla güvenilirlik ve devasa kapasite ile 5G, operasyonların yürütüldüğü her yerde kullanıcıları, makineleri ve cihazları birbirine bağlar. Yeni sensörlerin ve 5G’nin kullanılması, malzeme izleme ve gönderme teknolojilerini mümkün kılıyor ve teknik destek gerçek zamanlı olarak görsel olarak yapılabiliyor ve sahadaki teknisyenlere veya yöneticilere olan bağımlılığı azaltıyor.

Cat phone sözcüsü, “Yeni akıllı şantiyeler, yapay zekanın ve büyük verilerin benimsenmesi yoluyla büyük faydalar sağlıyor” dedi. “Bazı yararlı faydalar, daha iyi güvenlik ve uyum, riskin hafifletilmesi ve güvenlik endişelerinin azaltılmasıdır.”

ÖZELLİKLİ SAĞLAM AKILLI TELEFONLAR

Ekipman Üreticileri Birliği (AEM) Hakkında
AEM,  dünya çapında tarım ve inşaatla ilgili sanayi sektörlerinde 1.000’den fazla şirket ve 200’den fazla ürün grubu ile arazi ekipmanı üreticilerini ve tedarikçilerini temsil eden Kuzey Amerika merkezli uluslararası ticaret grubudur. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ekipman imalat endüstrisi, 2,8 milyon istihdamı desteklemekte ve her yıl ekonomiye kabaca 288 milyar dolar katkıda bulunmaktadır.

CONEXPO-CON/AGG Hakkında
Her üç yılda bir düzenlenen CONEXPO-CON/AGG, inşaat sektörü profesyonellerinin mutlaka katılması gereken bir etkinliktir. Şov, inşaat endüstrisi için en son ekipman, ürün, hizmet ve teknolojilerin yanı sıra endüstri lideri eğitimi içeriyor. Bir sonraki CONEXPO-CON/AGG, 10-14 Mart 2020’de Nevada, Las Vegas’ta yapılacak. CONEXPO-CON/AGG hakkında daha fazla bilgi için https://www.conexpoconagg.com adresini ziyaret edin .

Devamını Oku
Reklam
Tıkla Yorum Yap

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar