Bize Ulaşın

İnşaat Haberleri

Suudi Arabistan’ın dev projeleri nasıl güvende tutuluyor?

Suudi Arabistan’ın 1 trilyon dolarlık dev projelerini güvence altına almak için akıllı, teknoloji odaklı ve yaratıcı uygulamalardan yararlanılıyor

yapihaber

Gönderi

Tarih:

Suudi Arabistan Krallığı’nın 2030 Vizyonu ile ilgili amiral gemisi projelerinden güvenlik liderleri, seçilmiş bir izleyici kitlesine krallığın Orta Doğu’da devam eden en büyük projelerinden bazılarını nasıl koruduğuna dair içeriden bir görüş sağladı.

Suudi gigaproject güvenlik şeflerine göre, mevcut birçok risk krallık genelinde farklı şekillerde ele alınıyor, ancak hepsi tek bir stratejik hedefi vurgulayarak en üst düzeyde emniyet ve güvenliği sağlıyor.

Küresel gayrimenkul danışmanları Knight Frank , Ağustos 2021’de, Suudi Arabistan’ın Vizyon 2030 dönüşüm gündeminin ülke genelinde yaklaşık 1 trilyon dolar değerinde altyapı ve gayrimenkul projelerinin piyasaya sürüleceğini açıkladığını bildirdi. Krallık dönüşümü yeniden tanımlıyor ve Vizyon 2030, ülke ekonomisini petrol endüstrisinden uzaklaştırarak çeşitlendirerek dönüştürmek için cesur ve iddialı bir plan.

Vizyon 2030’un hedeflerine ulaşmadaki kritik başarı faktörlerinden biri, milyarlarca dolar değerindeki mega ve giga projelerle desteklenen krallığın gelişen inşaat sektörü aracılığıyla ekonominin çeşitlendirilmesidir.

Suudi Arabistan’ın dev projelerini güvende tutuyor

Kamu Yatırım Fonu (PIF) liderliğindeki bu gigaprojeler , 28.000 km2’lik 50,6 milyar doları aşan yatırım boru hattına sahip Diriyah Kapısı’nı içeriyor. Aralık 2022 itibariyle değeri 4,9 milyar doları aşan sözleşmeler yapan Red Sea Global tarafından Kızıldeniz Projesi ve AMAALA , 500 milyar dolarlık NEOM ve 23.000 km2 AlUla.

Bu projeler sadece ekonomiye yeni bir boyut kazandırmakla kalmayacak, aynı zamanda bölge ve dünya için ezber bozacak, yeni fırsatlar ve yeni yaşam biçimleri getirecektir.

Kapsamları ve hedefleri bakımından benzersiz olan bu iddialı gelişmeleri güvence altına almak, akıllı, teknoloji odaklı ve yaratıcı yeni bir güvenlik düzeyini ateşler.

ALULA: GÖRÜNMEZ GÜVENLİK EKOSİSTEMİ

Talal Al Onazi’ye göre, UNESCO Dünya Mirası alanı ve turizm merkezi AlUla’yı güvence altına almak, ziyaretçiler ve turistler için ‘görünmez derecede güvenli’ bir ortam gerektiriyor,

AlUla Kraliyet Komisyonu’nda sağlık, güvenlik ve çevreden sorumlu yönetici direktör.

“Miras alanlarını koruyoruz ve ziyaretçileri ve turistleri ağırlayacak yeni varlıklar kuruyoruz” dedi.

AlUla, “kapsamlı ve eksiksiz, görünmez bir güvenlik ekosistemi kurmaya çalıştığımız” benzersiz özelliklere sahiptir. 

En iyi teknolojilerin konuşlandırıldığını ve krallık genelindeki mekanlarda güvenliği ve emniyeti daha da artırmak için benzer kuruluşlarla deneyim ve bilgi paylaşımının yapıldığını da sözlerine ekledi.

Devamını Oku
Reklam
Tıkla Yorum Yap

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar