Bize Ulaşın

İnşaat Haberleri

İnşaat işçisine bin lira bile çok görüldü!

yapihaber

Gönderi

Tarih:

Koronavirüs salgınından en fazla etkilenen toplumsal kesimlerin başında gelen inşaat işçileri, yalnız bırakılmaktan yakındı. Büyük çoğunluğu sigortasız ve yevmiyeli çalıştırılan işçiler, devletin salgın nedeniyle sağladığı imkânlardan da faydalanamadı.

Eskişehir’de salgın döneminde işsiz kalan inşaat işçileri, dertlerini CHP Milletvekili Utku Çakırözer’e anlattı. Ekonomik kriz nedeniyle inşaat sektöründe yaşanmakta olan durgunluğun ardından, salgın döneminde tamamen işsiz kaldıklarını belirten işçiler, “Biz yevmiyeli ve sigortasız çalışan inşaat işçileri bu süreçten en büyük darbeyi yedik. Üç ayda evlerimize tek kuruş girmedi” dedi.

ÜÇ AYDA ÜÇ GÜN ÇALIŞABİLDİM

Bir işçi yaşadığı mağduriyeti şöyle anlattı: “33 yıllık seramik ustası olduğum halde emekli olacak kadar sigortam yok. Son iki yılda inşaat sektöründe sorun büyük. Sigorta sorunumuz var. Salgın sürecinde daha da mağdur olduk. Üç aydır belki üç ya da dört gün yevmiyeli iş bulabildim. Onun dışında tek kuruş kazancımız yok.”

Bir diğer işçi ise şunları söyledi: “Korona döneminde mağduriyetimiz çok büyük. Devletimiz bu konuda bizlere destek vermiyor. Sigortasız çalışıyoruz. Devlet bize yol göstersin. Mağduriyetimizi görsün. Bir ayın birkaç günü çalışsak, 20-25 günü evdeyiz. Yardımlar için kaymakamlığa yardımda bulundum. Herhangi bir cevap gelmedi. Hiçbir yerden yardım alamadık.”

YÜZDE 80’İ SİGORTASIZ

CHP Milletvekili Çakırözer ise “İnşaat sektöründe yaşanan kriz nedeniyle emekçilerimiz zaten mağdur durumdaydı. Ayın belirli günlerinde, günübirlik işlerde çalışabiliyorlardı. Koronavirüs salgını en fazla inşaat işçilerini vurdu” dedi. İşçilerin yüzde 70- 80’inin sigortasız çalıştırıldığına dikkat çeken Çakırözer, bu nedenle işsizlik maaşına ve kısa çalışma ödeneğine başvuramadıklarını, bin liralık yardımlardan bile yararlanamadıklarını belirtti.

Devamını Oku
Reklam
Tıkla Yorum Yap

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar